2 Temmuz 2016 Cumartesi

Organik Havuçlu Kek




MALZEMELER:


4 adet yumurta
3 su bardağı un
10 yemek kaşığı şeker
4 adet havuç rendelenecek
1 su bardağı çekilmiş ceviz
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tarçın


YAPILIŞI:


Öncelikle yumurta ile şekeri beyazlayıncaya kadar iyice çırpın.

Daha sonra yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek mikser ile çırpın.

Havuç rendesi ve cevizi ekleyerek karıştırın.

İyice yağlayıp, unladığımız  kek kalıbına boşaltarak 180 derecede pişirin.

Pişerken ilk 20 dakika fırını açmıyoruz. Daha sonra pişip pişmediğini kürdanla test ediyoruz.
Kürdanın temiz çıkması kekin piştiğini gösterir.

Havuçlu  kekimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder