13 Temmuz 2016 Çarşamba

Peynirli Poğaça





MALZEMELER:


2 adet yumurta (birisinin sarısı üzerine sürülmek için ayrılacak)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
150 gram tereyağ (eritilmiş)veya 1/2 su bardağı sıvı yağ kullanabilirsiniz.
7 su bardağı un
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz


İÇİ İÇİN:


500 gram lor peyniri veya beyaz peynir
1/2 demet maydanoz


ÜZERİ İÇİN:


Galeta unu

YAPILIŞI:


Unu bir karıştırma kabına alın,ortasını çukur yapıp maya, şekeri ilave edip ılık sütü ekleyerek karıştırın. Üzeri köpük köpük olunca 1 yumurta ve 1 yumurta akını ve eritilmiş tereyağı ve tuzu ekleyin.


Elinizle karıştırmaya başlayarak bir yandan da ılık suyu yavaş yavaş una ekleyin.
Elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.Yaklaşık 1 saat kadar mayalanması için dinlendirin.


Hamurdan küçük bir portakal büyüklüğünde parçalar koparıp açın, ortasına peynir koyup şekil verin.


Yağladığınız tepsiye dizin, 30 dakika tepsi mayası için bekletin.
Ayırmış olduğumuz yumurta sarısının içine bir çay kaşığı şeker ekleyip karıştırın, poğaçaların üzerine sürün. Üzerine de galeta unu serpin.


Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder