13 Temmuz 2016 Çarşamba

Kıymalı Kabak Dolması


MALZEMELER:


1 kilo kabak

300 gram kıyma

1 çay bardağı pirinç

2 adet soğan

tuz yeteri kadar

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı nane

10-12 dal dereotu

1/2 çay bardağı su

1/2 çay bardağı sıvı yağ (istediğiniz miktarda yağ koyabilirsiniz.)


ÜZERİ İÇİN:


2 yemek kaşığı salça

tuz, karabiber 

Yeterince sıcak su


YAPILIŞI:


kabaklar ikiye bölünür ve içleri oyulur. 


içini hazırlayacağımız tavaya yağ alınır.  Soğan küçük küçük doğranır kıymayla birlikte tavaya konur ve pişirilir. Pirinçler yıkanır tavaya ilave edilir ve biraz daha pişirmeye devam edin. Daha sonra diğer malzemeler ilave edilir, tavanın altı kapatılır. 


Hazırladığımız iç kabaklara doldurulur. Tencereye dizilir. Salça, sıcak su ve biraz sıvı yağ ile karıştırılıp, üzerine dökülür. Kapağı kapatılır pişirilir.


Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder