1/2 çay bardağı sıvı yağ (istediğiniz miktarda yağ koyabilirsiniz.)
ÜZERİ İÇİN:
2 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber
Yeterince sıcak su
YAPILIŞI:
kabaklar ikiye bölünür ve içleri oyulur.
içini hazırlayacağımız tavaya yağ alınır. Soğan küçük küçük doğranır kıymayla birlikte tavaya konur ve pişirilir. Pirinçler yıkanır tavaya ilave edilir ve biraz daha pişirmeye devam edin. Daha sonra diğer malzemeler ilave edilir, tavanın altı kapatılır.
Hazırladığımız iç kabaklara doldurulur. Tencereye dizilir. Salça, sıcak su ve biraz sıvı yağ ile karıştırılıp, üzerine dökülür. Kapağı kapatılır pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder