Hazır Yufkadan Sebzeli Karnıyarık Böreği
MALZEMELER:
4 adet hazır yufka
1 adet yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine)
İÇ HARCI İÇİN:
200 gram peynir
Yarım demet maydanoz
1 adet kabak
1 çorba kasesi doğranmış ıspanak
1 çorba kasesi kırmızı veya beyaz lahana
ARASINA SÜRMEK İÇİN:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
YAPILIŞI:
Böreğin iç harcını hazırlamakla başlayalım. Önce 1 yemek kaşığı zeytinyağla kabağı, ıspanağı ve lahanayı 1 çay kaşığı tuz atarak soteleyelim. Yarı pişmiş kıvamda altını kapatalım. Maydanozu ince ince doğrayalım ve peynirle birlikte içine ilave edelim.
Arasına sürmek için suyu ve yağı bir kaseye koyup karıştıralım.
1 adet yufkayı uygun bir yere serelim , fırça yardımıyla üzerine yağlı sudan sürelim.
Yağladığımız yufkanın üzerine diğer yufkayı koyalım ve üst üste birleştirelim.
Yufkaları bıçakla önce dört parçaya keselim, sonra her parçayı ikiye bölerek sekiz parça üçgen yufka elde edelim.
Üçgen yufkaların içine sebzeli harcımızdan koyalım. Yufkaları sigara böreğinden birazcık daha kalın bir şekilde saralım.
Börekleri yağladığımız tepsiye dizelim. Böreklerin üzerilerine sıvı yağ ile karıştırdığımız yumurta sarısını sürelim ve ortalarından bıçakla biraz keselim.
Karnıyarık böreğini 200 dereceli fırında, üzeri kızarana dek pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder