MALZEMELER:
2 adet haşlanmış patates
1 su bardağı ince bulgur (çiğ köftelik)
1 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
5-6 dal maydanoz
2-3 adet taze soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 limonun suyu
1 diş ezilmiş sarmısak
Tuz yeteri kadar
Pul biber
Karabiber
YAPILIŞI:
Önce bulguru bir kaseye alıp, üzerini örtecek kadar kaynar su dökelim, şişmesi için bir kenarda bekletelim.
Soğanı ince ince doğrayıp yağda kavuralım. Salçaları ilave edip birkaç kez karıştıralım, soğumaya bırakalım.
Köfteyi yoğuracağımız kaba patatesleri alalım.İçine bulguru, soğanlı salçayı, taze soğanı, tuzu, baharatları, limon suyunu ve ince ince doğradığımız maydanozu ilave edip iyice yoğuralım.
İstediğimiz gibi şekil verip servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder