MALZEMELER:
2 yumurta,
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı irmik
2 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
BULAMAK İÇİN:
1 su bardağı irmik
ŞURUBU:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
YAPILIŞI:
Önce şerbeti hazırlayarak tatlıyı yapmaya başlayalım.
Tatlının şerbetini kaynatmaya gerek yoktur.Derin bir kaba 2 su bardağı kaynar su 4 bardak şekeri ilave ederek şekeri eritelim.
Şeker eridikten sonra içine 2 su bardağı soğuk su ilave edip iyice karıştırarak şerbeti hazırlamış oluruz.
Hamur yoğuracağımız kaba yumurtayı,yoğurdu ve sıvı yağı ilave edip iyice karıştıralım.
Daha sonra unu,irmiği,vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip, yumuşak bir hamur hazırlayalım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, istediğiniz şekli verebilirsiniz.
Şekil verdiğimiz parçaları irmiğe bulanıp, yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir.
Kızaran tatlılar fırından çıkartılır ve üzerine şerbet dökülür.
Tatlı sıcak şerbet soğuk olacaktır.
Şerbetini çektikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder