MALZEMELER:
KÖFTE İÇİN:
500 gram dana kıyma
1 adet yumurta
2 adet kuru soğan(birisi köftenin içine, diğeri pişerken kiremit kaba konulacak)
1 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmek içi (1/2 çay bardağı sütle ıslatılacak)
Tereyağ (yeteri kadar)
Tuz
Karabiber
Kimyon
SOSU İÇİN:
2 tane domates
4-5 adet sivri biber
YAPILIŞI:
Köftemiz için; kıymayı karıştırma kabına alıyoruz.
Soğan ve sarımsağı rendeleyip, kıymamıza ekliyoruz. Yumurtayı içine kırıyoruz.
Ekmek içlerimizi sütün içine iyice ufalayıp, kıymaya ilave ediyoruz.
Tuz, karabiber ve kimyonu da katıp, güzelce yoğuruyoruz.
Ne kadar çok yoğurursak o kadar lezzetli oluyor. Daha sonra harcımızdan parçalar kopararak yuvarlak köfteler yapıyoruz.
Bu arada sosu için; domateslerimizin kabuklarını soyuyoruz ve yuvarlak dilimler halinde doğruyoruz. Biberlerimizi ortadan ikiye bölüyoruz.
Tereyağla yağladığımız kiremit kabımıza önce yarım ay şeklinde doğradığımız soğanları, üzerine
biraz domates sosu onun üzerine de köftelerimizi ve dilimlediğimiz domatesleri, biberleri koyuyoruz.
En üstüne de tekrar birkaç parça tereyağ ilave ediyoruz.Kısaca bütün malzemeleri çigden koyuyoruz.
Kiremit kapların birisini domatesli, diğerini de sadece tereyağlı yaptım.Tereyağlı olanı kırmızı rengini bir kaşık domates salçasini yarım çay bardağı suda ezerek ilave ettim.Her ikiside çok güzel oluyor.
Kaplarımızı fırın tepsisine dizip, 200 derecede pişiriyoruz.Ben önce kapların üzerini alüminyum folyo ile
kapattım.Bir müddet sonra açıp üzeri kızarıncaya kadar pişirdim.
Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder