MALZEMELER:
Yoğurt
Su
Tuz
YAPILIŞI:
Öncelikle çökelek yapacağımız yoğurdu koyu bir ayran kıvamına alıncaya kadar karıştırmamız gerekiyor.
Ayranımızı çökelek yapacağımız tencereye boşaltıp, ateşin üzerine koyuyoruz.
İçerisine ayranımızın miktarına göre çökeleğimizin bozulmaması için bir miktar tuz ilave ediyoruz.
Ayranımız kaynamaya başlayıncaya kadar arada karıştırıyoruz.
Yoğurdumuzun kesildiğini göreceksiniz.Kesilen yoğurt ortadan göbek atmaya (;))) başladığında karıştırmıyoruz beş dakika kadar kaynatıp altını kapatıyoruz.
İyice soğuyuncaya kadar çökeleğimizi tencerede bekletiyoruz.
Daha sonra çökeleği süzgeçle veya tülbentle suyunu süzüyoruz.
Şayet isterseniz bir kısmını derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
ÇÖKELEĞİN FAYDALARI:
Besin değerleri yönünden zengin bir besin maddesidir.Protein yönünden en zengin
besinler arasındadır.
Bunun yanında bol miktarda kalsiyum, tuz ve diğer minareller bulunmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder