7 Haziran 2016 Salı

Peynirli Tava Böreği





MALZEMELER:


2  adet hazır yufka

1 tane yumurta

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

100 gram  beyaz peynir

5-6  dal maydanoz

Pul biber

karabiber

Tuz


YAPILIŞI:


İlk önce teflon tavayı sıvı yağla  yağlayalım.

Yufkanın birini bütün olarak kenarlardan dışarı sarkacak biçimde tavaya serin ve kesin.

Yumurta, süt, sıvı yağ ve bir fiske tuzu karıştırın.

Ardından bu sostan serilen ilk yufkanın üstüne sürün.

kalan  yufkayı da tava büyüklüğünde parçalara bölerek  ikiye ayırıp tavaya yerleştirelim ve soslayalım.

Ortasına gelince iç malzememizi koyalım.

Diğer yufkaları üzerine ilave edelim.

Daha sonra tavadan sarkan yufkaları bu parçanın üstüne her katlamada sos dökerek kapatın.

Kalan sosu böreğin üstüne döküp buzdolabında sosu çekmesi için 15-20 dakika bekletin.

Büyük göz ocakta en kısık ateşte pişirin.

Bir yüzü kızarınca bir kapak yada tabak üstünde ters çevirip diğer yüzünü de pişirin.

Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder