MALZEMELER:
2 adet hazır yufka
1 tane yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gram beyaz peynir
5-6 dal maydanoz
Pul biber
karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
İlk önce teflon tavayı sıvı yağla yağlayalım.
Yufkanın birini bütün olarak kenarlardan dışarı sarkacak biçimde tavaya serin ve kesin.
Yumurta, süt, sıvı yağ ve bir fiske tuzu karıştırın.
Ardından bu sostan serilen ilk yufkanın üstüne sürün.
kalan yufkayı da tava büyüklüğünde parçalara bölerek ikiye ayırıp tavaya yerleştirelim ve soslayalım.
Ortasına gelince iç malzememizi koyalım.
Diğer yufkaları üzerine ilave edelim.
Daha sonra tavadan sarkan yufkaları bu parçanın üstüne her katlamada sos dökerek kapatın.
Kalan sosu böreğin üstüne döküp buzdolabında sosu çekmesi için 15-20 dakika bekletin.
Büyük göz ocakta en kısık ateşte pişirin.
Bir yüzü kızarınca bir kapak yada tabak üstünde ters çevirip diğer yüzünü de pişirin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder