5 Haziran 2016 Pazar

Patates Köftesi (kroket)



MALZEMELER:

2 adet patates
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 adet yumurta
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz (yeterince)
Karabiber

KIZARTMAK İÇİN:

Galeta unu
Sıvı yağ

YAPILIŞI:

Patatesleri yıkadıktan sonra bir tencereye koyup,  haşlayalım.
Haşladığımız patateslerin kabuklarını soyup, iyice ezerek püre haline getirelim.
Patateslerin içine kaşar peyniri rendesini, yumurtanın sarısını, nişastayı, yeterince tuzu ve karabiberi ilave ederek iyice yoğuralım. 
Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp, parmak şeklinde köfteler halinde yuvarlayalım.
Köfteleri şekil verirken parmak uçlarımızı sık sık  nişastaya batıralım ki daha iyi şekil verebiliriz.
Ayrı bir yerde yumurtanın beyazının içine iki yemek kaşığı su ilave edip iyice çırpalım.
Köfteleri önce yumurta beyazına daha sonra da galeta ununa  bulayıp, kızgın sıvı yağda kızartalım.
Kızarttığımız köfteleri havlu kağıdın üzerine alıp, fazla yağını alalım.
Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder