MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 çay kaşığı tuz
1/2 paket yaş maya
Aldığı kadar un
1 adet yumurta (beyazı hamura, sarısı üzerine)
İÇ MALZEMESİ:
2 adet haşlanmış patates
100 gram lor peyniri
10 dilim kadar sucuk
YAPILIŞI:
Hamur yoğuracağımız kaba bir miktar un koyalım.
Ortasını açıp içerisine ılık sütü, şekeri ve mayayı ilave edelim.
Maya eriyinceye kadar elimizle karıştıralım.
Daha sonra içine sıvı yağı,yumurta beyazını ve tuzu da ilave edelim.
Azar azar un ilave ederek güzelce bir hamur yoğuralım.
Hamur ilk yoğrulmaya başlanınca ele yapışan kıvamda olabilir.
Un ilave edip yoğruldukça kulak memesi kıvamından az sert bir hamur olacaktır.
Yoğrulan hamurun üzeri kapatılıp, bir saat kadar ılık yerde kabarması için
bekletilir.
İç malzemesi için; patates rendelenir, lor peynirle ve küçük küçük doğranmış sucukla
karıştırılır.
Kabaran hamur portakal büyüklüğünde bezelere ayrılır.
Bezeler un serpilmiş zeminde merdaneyle veya elimizle uzunlamasına inceltilir.
Üzerine hazırlamış olduğumuz iç harç konulup, uçları birleştirerek sıkılır ve kenarları
üzerine doğru katlanır.
Hazırlamış olduğumuz küçük pideler tepsiye dizilir.
Üzerine yumurtanın sarısının içine bir yemek kaşığı sıvı yağ koyup karıştırılır,
pidelerin kenarlarına sürülür.
Pideler mayalı poğaça gibi tepsi mayası için bekletilmez , hemen pişirilir.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder