MALZEMELER:
KÖFTESİ İÇİN:
400 gram kıyma
1 soğan
1 tutam maydanoz
1 yumurta
1 dilim bayat ekmek (sütle ıslatılacak)
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 yemek kaşığı tereyağ (pişirmede kullanılacak)
4-5 adet yeşil biber
KREBİ İÇİN:
2 su bardağı süt
2 yumurta
1 su bardağı su
2,5 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN SOS:
2 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Krep sayısı kadar kaşar peyniri dilimi
YAPILIŞI:
Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı rendeliyoruz, maydanozu ince ince doğruyoruz ve ilave ediyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Tuzunu, kimyonu, bayat ekmegi ve karabiberini ilave ediyoruz.
Harcımızı iyice karıştırıyoruz. Köfte harcından uzun köfteler hazırlıyoruz. Çünkü krepe saracağız.
Krep için, sütü, suyu bir kaseye döküyoruz. Yumurtaları kırıyoruz, tuzunu atıyoruz , unu ve kabartma tozunu koyuyoruz iyice karıştırıyoruz.
Krep tavasına az sıvı yağ döküyoruz ve kepçeyle krep hamuru döküyoruz. Hamurumuz bitinceye kadar devam ediyoruz.
Üzeri için; domateslerin kabuğunu soyuyoruz, yemeklik doğrayıp tereyağında soteliyoruz.
Köfteleri teflon tavada tereyağında veya ızgarada pişiriyoruz. Kreplerin kenarına köfteleri yerleştiriyoruz üzerine bir parça kaşar peyniri koyup, kenarlarını katlıyoruz, rulo şeklinde sarıyoruz.
Fırın kabına krep sarmalarını diziyoruz.Üzerine de hazırlamış olduğumuz domates sosunu ilave
edip,200 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz. Kaşar peyniri rendesi serpip, fırını kapatıyoruz.
Fırının sıcaklığıyla kaşar peyniri eriyecektir.
Yemeğimizi daha önceden hazırlayıp, servise yakın fırınlama işlemini yaparsak daha iyi olur.
Afiyet olsun.
Üzeri için; domateslerin kabuğunu soyuyoruz, yemeklik doğrayıp tereyağında soteliyoruz.
Köfteleri teflon tavada tereyağında veya ızgarada pişiriyoruz. Kreplerin kenarına köfteleri yerleştiriyoruz üzerine bir parça kaşar peyniri koyup, kenarlarını katlıyoruz, rulo şeklinde sarıyoruz.
Fırın kabına krep sarmalarını diziyoruz.Üzerine de hazırlamış olduğumuz domates sosunu ilave
edip,200 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz. Kaşar peyniri rendesi serpip, fırını kapatıyoruz.
Fırının sıcaklığıyla kaşar peyniri eriyecektir.
Yemeğimizi daha önceden hazırlayıp, servise yakın fırınlama işlemini yaparsak daha iyi olur.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder