24 Haziran 2016 Cuma

Kolay Tiramusu






MALZEMELER:



1 adet hazır kakaolu veya sade pasta tabanı


KREMASI İÇİN:


1 adet yumurta
4 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 paket labne 
2,5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker

ISLATMAK İÇİN:


1 su bardağı sıcak süt veya su
2 çorba kaşığı şeker (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı granül kahve (sayet isterseniz 1 yemek kaşığı konyak ile karıştırabilirsiniz.)

ÜZERİ İÇİN:

Kakao.

YAPILIŞI:


İlk önce pasta tabanının bir katını düz bir servis tabağına alalım.


Sıcak suyun veya sütün içerisine granül kahveyi ve toz şekeri ekleyip karıştıralım. Karışımın yarısıyla kekin her yerini ıslatalım.

Kremasını hazırlamak için; sütü, yumurtayı, unu ve toz şekeri tencereye koyalım ve tel çırpıcıyla iyice karıştıralım.

Karışımımızı ocağa koyalım ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Göz göz olmaya başlayınca ocağı kapatalım .Muhallebimiz ılınınca içine labneyi ekleyelim biraz çırpalım.
Kremanın yarısını granül kahve ile ıslattığımız pasta tabanın üzerine sürelim.
Sonra diğer pasta tabanı da kalan granül kahve ile  ıslatalım ve kremanın üzerine kapatalım.
Kalan kremayı da pastamızın üzerine iyice yayalım.
Kremanın üzerine bol miktarda kakao eleyelim , pastamızı buzdolabında 4-5 saat dinlendirelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder