MALZEMELER:
250 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
2 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 paket kabartma tozu
2 adet yumurta (birisinin beyazını üzeri için ayrılacak)
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
6 su bardağı un
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
6 su bardağı un
YAPILIŞI:
Kurabiyenin hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı, pudra şekerini, kabartma tozunu iyice karıştırın.
Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyip hamuru iyice yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
Yoğurduğunuz hamuru iki parçaya ayırın, ayırdığınız hamura kakaoyu ekleyip tekrar yoğurun elinizle uzunca 1 parmak kalınlığında bir rulo yapın .
Büyük sade hamuru merdane yardımıyla 1cm kalınlığında açıp, üzerine rulo yaptığımız kakaolu parçayı koyun ve rulo şeklinde sarın.
Hazırlamış olduğumuz kurabiye hamurunu bir parmak genişliğinde keselim ve hafifçe üzerini bastıralım. Kestiğimiz ruloları önce yumurta akına batırıp, yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin,
180 derece fırında üzeri hafifçe kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder