26 Haziran 2016 Pazar

Güveçte Meyhane Pilavı







MALZEMELER


2 su bardağı pilavlık bulgur
3 yemek kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 adet orta boy soğan
3 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı salça (domates veya biber)
1 çay kaşığı acı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı kaynar su



YAPILIŞI:


Öncelikle  soğanı ve biberi  küçük küçük doğruyoruz. 

Güvecimize zeytinyağımızı ve soğanlarımızı ve biberlerimizi koyup biraz kavuruyoruz .

Daha sonra  da tereyağımızı katıyoruz. Tereyağını sonradan ilave etmemizin nedeni kavurma işlemi sırasında yanmaması içindir.

Sonrasında salçamızı katıyoruz(salça yerine yazın domates de kullanabiliriz) salçayı da kavurduktan sonra bulgurumuzu ve baharatlarımızı koyup, karıştırıyoruz .

Kaynar suyumuzu ilave ettikten sonra, önce harlı ateşte bir taşım kaynatıp, güveci en küçük ocağın kısık ateşine alıyoruz ve tuzunu ilave edip, karıştırıyoruz.

Suyunu çektiğinde pilavımız hazırdır. Ocağın altını kapatıp, demlenmeye bırakıyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder