MALZEMELER:
5 adet yufka
.
İÇİ İÇİN:
1 kilo patlıcan
1 adet büyük soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
BÖREĞİN SOSU İÇİN:
1 bardaktan 2 parmak eksik sıvı yağ,
1 bardak su,
2 kaşık sirke.
un yeteri kadar
ÜZERİ İÇİN:
Yumurtanın sarısı
YAPILIŞI:
Önce böreğimizin içini hazırlayalım. Patlıcanları alaca soyalım , küp şeklinde doğrayalım. Bir süre tuzlu su da bekletip, suyunu süzelim ve elimizle sıkalım.
Soğanı, sivri biberleri ince ince doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayalım.
Tencereye sıvı yağı, soğanı, biberleri koyalım ve kavuralım. İçine patlıcanları ilave edip, kavurmaya devam edelim.
Domatesleri, tuzu ilave edelim ve patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirip, soğumaya bırakalım.
Böreğin sosu için; bir kabın içine suyu, sıvı yağı, sirkeyi koyalım ve karıştıralım.
Yufkaları dörde bölelim ve üzerini sosla ıslatıp, hafif un serpelim.
Yufkanın bir parçasını alıp, geniş tarafına patlıcanlı karışımdan koyup, rulo şeklinde saralım ve içe doğru kıvırıp, gül şekli verelim.Bütün yufkaları bu şekilde bitirelim.
Kalan yağlı suyun içine bir adet yumurtanın sarısını ekleyip, çırpalım ve böreklerin üzerine sürelim.
Patlıcanlı Gül Böreklerimizi, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder