4 Haziran 2016 Cumartesi

Kedi Patisi Kurabiye



MALZEMELER:


200 gram tereyağı veya margarin oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı nişasta
1 adet yumurta
2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


ÜZERİNE:


1 paket bitter çikolata



YAPILIŞI:


Kurabiye hamurunu yoğuracağımız kaba  tereyağını, pudra şekerini, yumurtayı koyup iyice karıştırıyoruz.
Daha sonra  unun içine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip eleyerek kaba ilave ediyoruz.
Güzelce hamurumuzu yoğuruyoruz.
Evde kullandığımız bardaklar farklı olduğu için unun miktarını farklı olabilir.Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz olacaktır.
Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlanır, hafifçe bastırılır  uç kısmına da çatalla şekil verilir.Hazırlamış olduğumuz kurabiyeler tepsiye dizilir.
İki tepsi kurabiye oldu.
Tepsinin birisini  önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 15 dakika pişirdim.Un kurabiyesi gibi oldu.Çatal izi olmayan tarafını benmari usulüyle erittiğim çikolataya bandırdım.
İkinci tepsiyi de 25 dakika pişirdim bisküvi kıvamında oldu.
Bana göre her ikiside farklı lezzetlerde oldular.Denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder