Enginar Dolması
MALZEMELER:
4 adet dolmalık enginar
2 su bardagı pirinç
1 demet dereotu
Nane,maydanoz
1 tatlı kasıgı seker
Yeteri kadar tuz
2 yemek kasıgı un
1 adet limon
1 adet soğan
4-5 adet taze soğan
7-8 adet taze bakla
1 çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Enginarları ayıklayın, en dışındaki sert ve yıpranmış yapraklarını sapını kesin.
İçindeki tüylü kısmı çay kaşığıyla güzelce temizleyin.
Derin bir kabın içerisine yarım limonu sıkıp ,unu suyla karıştırarak unlu su hazırlayalım.
Enginarları ters çevirip içine koyun .(hazırlamış olduğumuz su enginarları örtecek şekilde olacaktır)
Bir süre suda bekletelim.
Bu arada iç harcını hazırlayalım.Pirinci yıkayın, soğanı ve dereotunu ince ince kıyın.
Tavaya zeytinyağını koyalım içine soğan ve küçük küçük doğradığımız baklaları atıp kavuralım.
Daha sonra pirinci atalım bir iki çevirelim altını kapatalım.
Dereotu ve diğer iç harcı malzemelerini de ekleyerek karıştıralım.
Suda beklettiğiniz enginarları sudan çıkarıp iç harcı ile doldurun.Yaprak aralarını da hafifçe dolduracağız.
Doldurduğunuz enginarları bir tencereye dizin.
Üzerine yarısından biraz daha fazla olacak şekilde enginarları beklettiğimiz sudan ilave edin.
Üzerine zeytinyağı, tuz ve 1/2 limon suyunu dökerek kapağını kapatın.
Kısık ateşte pişirin.
Pişerken arada bir yemek kaşığıyla tenceredeki sudan enginarların üzerine gezdirin.
Pirinçler piştiğinde enginar dolmamızda hazırdır.
Soğuk ve sıcak olarak servis yapabiliriz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder