3 Haziran 2016 Cuma

Köstebek Pasta


MALZEMELER:


3 adet yumurta
3 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 kahve fincanı süt
3,5 kahve fincanı un
2 yemek kaşığı kakao

MUHALLEBİSİ:


5 su bardağı süt
6 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
3 yemek kaşığı kakao

ÜZERİNE:


1 paket çikolata sosu


YAPILIŞI:



Kek hamurunu hazırlayacağımız kaba yumurtaları ve şekeri ilave edip, iyice çırpalım.

Daha sonra sıvı yağ, süt, kabartma tozu ile elediğimiz unu ve kakaoyu ekleyerek çırpmaya
devam edelim.
Yağladığımız ve unladığımız kalıba hamurumuzu dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirelim.Ilık olunca ortasından keselim.
Çorba servisi için kullanılan kaseyi ıslatalım ve kekin bir parçayı içine yerleştirelim.
Yerleştirdiğimiz keki sütle hafifçe ıslatalım.Kekin diğer parçasını da sütle ıslatıp bir yerde
bekletelim.
Muhallebisi için; kremşanti ve tereyağ hariç bütün malzemeleri karıştıralım ocakta üzeri göz göz oluncaya kadar pişirelim.
Muhallebi ılıyınca içine kremşantiyi ve tereyağını ilave edip çırpalım.
Hazırlamış olduğumuz muhallebiyi kaseye  kekin üzerine boşaltalım.
Ayırmış olduğumuz kekin diğer parçasını da muhallebinin üzerine kapatalım.
Hazırlamış olduğumuz pastamızı buzdolabına kaldıralım.Yaklaşık dört saat bekletelim.
Buzdolabından çıkarmış olduğumuz pastamızı servis tabağına ters çevirip kaseden çıkaralım.
Üzerine de daha önceden hazırladığımız çikolata sosunu dökelim.
Siz farklı şekillerde de süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder