1 Haziran 2016 Çarşamba

Domates Soslu Patlıcan Yemeği


MALZEMELER:


3 adet topan patlıcan
2 diş sarımsak
3 adet domates
Sıvı yağ
Tuz
Pul biber,
1 su bardağı  ılık su

YAPILIŞI:


Patlıcanları yıkayıp, kalınca yuvarlak olarak keselim.
Tuzlu suda 30 dakika bekletelim.
Patlıcanları yıkayıp kurulayalım.
Sıvı yağda hafifçe kızartalım ve kağıt havluyla fazla yağlarını alalım.
Kabukları soyulmuş yemeklik doğranmış domatesleri tavaya alalım.
İçine sarımsakları ilave edip sos hazırlayalım.Bu sosta yağ kullanmıyorum.
Tuzu, pul biberi ve suyu ilave edip hafifçe pişirelim.
Yemeği pişireceğimiz kabın altına sostan bir miktar dökelim.
Üzerine patlıcanları dizelim ve tekrar sos dökelim.
Patlıcanlar bitinceye kadar aynı işleme devam edelim.
Kabın kapağını kapatıp ateşin üzerinde biraz pişirelim.
Patlıcanlı yemeğimizi ılık veya soğuk olarak servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder