1 Haziran 2016 Çarşamba

Bademli Kek


MALZEMELER:


3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 Paket Vanilya
1 su bardağı ince çekilmiş badem

ÜZERİ İÇİN:


Kakao

YAPILIŞI:


Yumurtaları derin bir karıştırma kabına kıralım.
Üzerine toz şekeri ilave edip, köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz.
Sıvı yağı, sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz.
Daha sonra unun üzerine kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekliyoruz.
Malzemeler karışıncaya kadar karıştırıyoruz.
Kekin iyi kabarması için kabartma tozu ilave edilince hamuru fazla çırpmıyoruz.
Ben genellikle tahta kaşık kullanıyorum.
Hamuru yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza döküp 180 derecede pişiriyoruz.
Pişme süresi fırından fırına değişebileceği için  20 dakikadan sonra kürdanla kontrol edelim.
Kürdana hamur bulaşmıyorsa  tamamdır.Yaklaşık 40 dakikada pişiyor.
Soğuyunca üzerine kakao serpelim.İsteğe bağlıdır.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder