MALZEMELER:
1. 5 su bardağı ılık su ve süt karışımı1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Alabildiğince un
İÇ HARCI İÇİN:
2 adet orta boy patlıcan
100 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet domates
2 adet orta boy yeşil sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
YAPILIŞI:
İlk olarak hamuru yoğuracağımız kaba unu koyalım ve ortasını açalım.
Daha sonra kuru mayayı, ılık suyla karışık sütü ve şekeri ilave edip mayayı eritelim.
Üzerine yoğurdu ve unun etrafına tuzu serpip hamurumuzu yoğuralım.
Hamurun kıvamı çok yumuşak olacak.
Tüm malzemeleri küçük küçük doğrayalım.
Soğanı ve kıymayı sıvı yağda kavuralım.
Ardından patlıcan ve biberleri ve ilave edelim.
En son baharatlar, tuzu ve domates ekleyip iyice pişirip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Yoğurmuş olduğumuz hamuru ikiye bölelim.
1/2 çay bardağı sıvı yağ dökmüş oldğuğumuz tepsiye ikiye ayırmış olduğumuz hamurun bir parçasını yayalım.
Üzerine hazırlamış olduğumuz içi dökelim ve yayalım.
Üzerine diğer hamurun parçasını elimizi yağlayarak serelim.
Hamurumuzun en üstüne de biraz sıvıyağ döküp düzeltelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pidemizi üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder