MALZEMELER:
4 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı karadut ezmesi
1 çay bardağı su
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
18 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı damla çikolata
YAPILIŞI:
Yumurtaları toz şeker ile iyice çırpın.
İçine sıvı yağı, suyu, püre haline getirmiş olduğumuz karadutu ekleyin ve karıştırın.
Daha sonra kabartma tozuyla elemiş olduğumuz unu, vanilyayı ve damla çikolataları ekleyip çırpalım.
Unu koyduktan sonra çırpma islemini kısa tutalım.
Yağlayıp unladığımız kek kalıbına hazırlamış olduğumuz kek hamurunu dökelim.
Önceden ısıttığımız 175 derecedeki fırına koyup üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Tabii bu arada kürdan testide yapılım.Kürdanı keke batırıp hamur bulaşmadan çıkıyorsa kekimiz pişmiş demektir.
1/2 saat kalıpta beklektikten sonra kekimizi kalıptan çıkaralım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder