MALZEMELER:
500 gram tatlı lor peyniri
2 adet yumurta sarısı
250 gram tereyağ
600 gram şeker
200 gram un
50 gram irmik
1/2 çay kaşığı karbonat
YAPILIŞI:
Helva yapacağımız kap ateşin üzerine konur.
İçerisine karbonat, irmik eklenerek peynir eriyinceye kadar karıştırılır.
Peynir eridikten sonra içerisine yumurta sarısı ve şeker azar azar ilave edilerek karıştırılır.
Daha sonra un ilave edilir.
Unu ilave ederken de devamlı olarak karıştıralım.
En son olarak tereyağı ilave edip karıştırmaya devam edelim.
Kıvam aldıktan sonra ister bu şekilde servis yapılır.
İsterseniz benim yaptığım gibi yağlanmış tepsiye helvayı döktüm üzerini düzelterek 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirdim.
Helvanın kıvamı biraz yumuşak olacaktır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder