28 Mayıs 2016 Cumartesi

Enginar Çanağında Türlü




MALZEMELER:


6 adet enginar çanağı
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
15 adet taze bakla
1 çay bardağı zeytin yağı
Tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 limon suyu
10-15 dal dereotu


YAPILIŞI:


Tencereye zeytin yağını alın, iri doğranmış soğanları ekleyip kavurun.

Küp küp doğranmış patates ve havucu da ekleyip biraz kavurun.

Enginarları ve baklaları tencereye alın, üzerine tuzu, şekeri, limon suyunu ve sıcak suyu ekleyin.

Kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişirin.Pişmesine yakın dereotunu serpin.

Servis yaparken enginar çanaklarını garnitür ile doldurup ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder