18 Temmuz 2017 Salı

Yağsız, Şekersiz Diyet Kurabiye













MALZEMELER:


1 paket buğday ve pirinç gevreği (rondodan irice geçirelim)
1 paket meyveli müsli yulaf gevreği (rondodan irice geçirelim)
1 adet yumurta
1 su bardağında 2 parmak eksik yarım yağlı süt(veya light süt)
1 paket kabartma tozu
1 adet büyük muz yada 2 adet küçük muz
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı tam buğday unu
3 yemek kaşığı bal


ÜZERİ İÇİN:

80 gram beyaz çikolata (istenirse kullanılır.)


YAPILIŞI:


Kurabiyeyi hazırlayacağımız kaba gevrekleri ve sütü koyarak iyice karıştıralım. Daha sonra üzerine yumurtayı, muzu, cevizi, hindistan cevizini, tam buğday ununu, balı ve kabartma tozunu ilave edip, yoğuralım. Yumuşak bir hamur olacak.

Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elimizle yuvarlayarak yağlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim. Bu malzemeyle 27 adet kurabiye elde ediyoruz.

Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 20 dakika pişirelim. Kurabiyelerimiz soğuduğunda şayet istersek beyaz çikolatayı benmari usulüyle eritip, üzerini süsleyebiliriz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder