MALZEMELER:
750 gram dana antrikot
3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı tepeleme toz biber
Kuyruk yağı az miktarda
Lavaş ekmeği
Su yeteri kadar
ÜZERİ İÇİN:
Maydanoz
2 adet kuru soğan
Sumak
2-3 adet domates
Tuz
YAPILIŞI:
Etleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp, tencereye alın. Üzerine örtecek kadar suyu ekleyip, yumuşayana kadar pişirin. Pişirme işlemini düdüklü tencerede de yapabilirsiniz. Etlerimiz yumuşayıp piştiğinde tencerede 1-15 su bardağı kadar su kalmalıdır. Çünkü kalan suyu daha sonra kullanacağız.
Tantuniyi pişireceğimiz tavaya küçük küçük doğranmış olan kuyruk yağını koyalım. İyice yağını salıp, kıtır oluncaya kadar kızartalım. Kızaran kıtırları tavadan alalım. Kuyruk yağının içine 3 yemek kaşığı tereyağını ekleyelim. Üzerine de yumuşamış olan etlerimizi koyalım. Süzdüğümüz et suyundan 2-3 yemek kaşığı tavaya koyalım harlı ateşte karıştırarak etlerimiz hafif kızarıncaya kadar pişirelim. Et suyunu koymamızın nedeni etlerin yumuşaklığını kaybetmemesi içindir.
Suyunu çeken etlere toz kırmızı biberi ve tuzunu atalım ve tekrar karıştıralım. 2-3 dakika sonunda ocağın altını çok kısık ateşte alalım. Tantunimiz hazırdır.
Daha önceden hazırlamış olduğumuz veya satın aldığımız lavaşı tavanın üzerine bastırıp, buharla ısıtıp, yağlayalım. Lavaşın üzerine eti, domatesi ve piyazlık doğranmış sumaklı soğanla dürüm yapın. Sıcak servis yapın.
Diğer servisleri yapmak için tekrar tavaya 2 yemek kaşığı et suyu ilave ediyoruz. Diğer lavaşlarda da yukarıdaki gibi aynı işlemi uyguluyoruz.
Afiyet olsun.
Tantuni de kullandığım lavaşı kendim yaptım. Lavaşın tarifini de blogda bulabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder