22 Şubat 2022 Salı

#fıstıkezmesi #fıstık #lezzetliyemeklerduraği#keşfetteyim #kesfetteyiz#keşfet Malzemeler 2 su bardağı çiğ yer fıstığı (kavrulmamış) 4 yemek kaşığı pekmez 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı veya sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı sıcak su(gerekirse kullanılacak) 1 çay bardağı pudra şekeri Yapılışı: Ayıkladığınız yerfıstıklarını tavaya alın ve kısık ateşte rengi hafifçe değişip yağı çıkıncaya kadar kavurun. Yağını salıp parlayan fıstıkları mutfak robotuna alın ve ara ara çalıştırıp kapatarak un gibi olmasını sağlayın. Pekmez, pudra şekeri ve Hindistan cevizi yağını ilave ederek ara ara çalıştırmaya devam edin. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar (yaklaşık 7-10 dakika) aynı işlemi uygulayın.Şayet pürüzsüz kıvam oluşmaz ise sıcak suyu ilave edip,tekrar robotu çalıştırın. Hazırladığınız fıstık ezmesini hava almayan bir kap içinde saklayabilirsiniz. Afiyet olsun



Tarifi Instagram'da Gör




#fıstıkezmesi #fıstık #lezzetliyemeklerduraği#keşfetteyim #kesfetteyiz#keşfet Malzemeler 2 su bardağı çiğ yer fıstığı (kavrulmamış) 4 yemek kaşığı pekmez 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı veya sıvı yağ 2-3 yemek kaşığı sıcak su(gerekirse kullanılacak) 1 çay bardağı pudra şekeri Yapılışı: Ayıkladığınız yerfıstıklarını tavaya alın ve kısık ateşte rengi hafifçe değişip yağı çıkıncaya kadar kavurun. Yağını salıp parlayan fıstıkları mutfak robotuna alın ve ara ara çalıştırıp kapatarak un gibi olmasını sağlayın. Pekmez, pudra şekeri ve Hindistan cevizi yağını ilave ederek ara ara çalıştırmaya devam edin. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar (yaklaşık 7-10 dakika) aynı işlemi uygulayın.Şayet pürüzsüz kıvam oluşmaz ise sıcak suyu ilave edip,tekrar robotu çalıştırın. Hazırladığınız fıstık ezmesini hava almayan bir kap içinde saklayabilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder