Tarifi Instagram'da Gör
#barbunya #barbunyapilaki #barbunyayemeği #sebzeyemekleri #leziztatlar #lezzetli_tariflerle #lezzetlitatlar #havuc #yöresel #yöresellezzetler #yöreselyemekler #kidneybeans #kidney #bean #kidneydisease #beans #kesfett#keşfetteyim MALZEMELER: 2 su bardağı Barbunya 200_250 gram kıyma (köfte için; küçük boy kuru soğan, baharatlar,2 yemek kaşığı galeta unu, maydanoz karıştırın top top yapıp, yağda kızartın) 1 adet büyük boy havuç 1 adet kuru soğan 1-2 diş sarımsak 1 adet büyük boy rendelenmiş domates 1/2 çay bardağı zeytinyağ 2-3 adet yeşil biber 1 tatlı kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker YAPILIŞI: Barbunyaları hafif diri kalacak şekilde haşlayın .(Derin dondurucudan kullandım) Zeytinyağı ayrı bir tencereye alıp yemeklik doğradığınız soğanı, sarımsak ve biberi kavurun, Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun, Yemeklik doğranmış havuçları ekleyip kısık ateşte 3-5 dakika kadar kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domatesi ekleyip yine 3-5 dakika karıştırın. Barbunyaları ve köfteyi ekleyip , üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su koyun, Barbunyalar ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Servis esnasında maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder