Tarifi Instagram'da Gör
#zeytinyağlı #patlıcanmusakka #patlicanyemekleri #patlıcankebabı #sebzeyemeği #yemektarifim #lezzetliyasam 🧿 #🌹hoşgeldinkasim3 #enlezzetli #yoresel#yoresellezzetler#yöreseltatlar #eggplane #eggplant #kesfett#kesfetteyim#keşfetteyiz MALZEMELER: 1 adet bostan patlıcan 🍆 1 adet kuru soğan 2-3 diş sarımsak 2-3 adet yeşil biber 2-3 adet domates 100 gram kuzu eti (pisirilmis) 1/2 yemek kaşığı salça (biber salçasıyla karışık olabilir.) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su Tuz yeteri kadar Baharatlar (karabiber,sumak vs) 2 yemek kaşığı zeytinyağ (yemeği pişirirken kullanılacak) YAPILIŞI: Küçük patlıcanları yıkayıp, 1/2 parmak kalınlığında dilimleyin. Önceden hazırlamış olduğunuz tuzlu suyu koyun. Derin ve geniş bir tavaya yağı ekleyin. Patlıcanları süzüp kurulayın. İyice ısınınca içine patlıcanları atın, hafif kızarıncaya kadar arada karıştırarak pişirin tabağa alıp, bir kenarda bekletin. Soğanı, biberi ve domatesleri yemeklik doğrayın.Yemeği pişireceğimiz tencereye 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağ ile soğanları ve biberleri hafifçe kavurun. Daha sonra eti ekleyip, pişirmeye devam edin.Domatesleri ve salçayı koyun kavurun. Maydanoz ve baharatlar ilave edip, karıştırın. Yemeği pisireceginiz kaba patlıcanları dizin üzerine sosu koyun 1/2 su bardağı sıcak suyu ekleyin(yemeği sulu seviyorsanız su miktarını 1 bardak daha arttırabilirsiniz), yaklaşık 15 dakika patlıcanlar sosu kaynaştırın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder