5 Kasım 2021 Cuma

#güveç#güveçyemekleri #firinyemekleri #mükemmellezzetler #sahanelezzetler #yöresellezzetler #etlifirinyemekleri #keşfet#türlü #keşfetteyiz #kesfetteyim #yazyemekleri #patates #toprakkaplar #nefisyemekler #lezzetli #lezzetlitarifler #yöreseltarifler #meatfood #meat #food #meatballs #foodblogger #meatlover #foodie #mutfaktakigurme MALZEMELER: 250 gram süt dana veya kuzu eti 2 adet kuru soğan 2 yemek kaşıği domates +biber salçası) 4-5 diş sarimsak 3 adet kabak 2 adet patates 2 adet havuç 2 adet kirmizı biber 3-4 adet taze biber 1 su bardağı barbunya 1 adet patlıcan 2 yemek kaşiği tereyaği çay kaşiğı karabiber 1 tatlı kaşiğ pul biber 1 çay kaşıği kekik 1 çay bardağı zeytinyağı Tuz yeteri kadar Yazin üzerine bol domates YAPILIŞI: Güveç kabinı ocağın üzerine alyoruz. Kisik ateşte Isindıktan sonra zeytinyaği koyun Soğanlar iri bir şekilde doğrayıp tencereye ekliyoruz. Sarimsakları da ikiye böldükten sonra salça ile birlikte güveç kabina koyuyoruz. Tahta kasikla kariştırip kavurmava devam .Daha sonra eti üzerine sıralayın. Kabakları, patlıcanı soyuyoruz iki parmak kalinliğinda doğruyoruz.havucu, biberleri de kalinca doğruyoruz.patatesleride dörde bölün. Barbunya ve diğer sebzeleri koyun.baharatlari ve tuzu ilave edip, üzerini bol domates ile kapliyoruz.kapagi varsa kapatin.yoksa yağlı kağıt ile kapatin.230 dereceli firinda veya Ocak üzerinde kısık ateşte kontrol ederek pişirin. Afiyet olsun.



Tarifi Instagram'da Gör




#güveç#güveçyemekleri #firinyemekleri #mükemmellezzetler #sahanelezzetler #yöresellezzetler #etlifirinyemekleri #keşfet#türlü #keşfetteyiz #kesfetteyim #yazyemekleri #patates #toprakkaplar #nefisyemekler #lezzetli #lezzetlitarifler #yöreseltarifler #meatfood #meat #food #meatballs #foodblogger #meatlover #foodie #mutfaktakigurme MALZEMELER: 250 gram süt dana veya kuzu eti 2 adet kuru soğan 2 yemek kaşıği domates +biber salçası) 4-5 diş sarimsak 3 adet kabak 2 adet patates 2 adet havuç 2 adet kirmizı biber 3-4 adet taze biber 1 su bardağı barbunya 1 adet patlıcan 2 yemek kaşiği tereyaği çay kaşiğı karabiber 1 tatlı kaşiğ pul biber 1 çay kaşıği kekik 1 çay bardağı zeytinyağı Tuz yeteri kadar Yazin üzerine bol domates YAPILIŞI: Güveç kabinı ocağın üzerine alyoruz. Kisik ateşte Isindıktan sonra zeytinyaği koyun Soğanlar iri bir şekilde doğrayıp tencereye ekliyoruz. Sarimsakları da ikiye böldükten sonra salça ile birlikte güveç kabina koyuyoruz. Tahta kasikla kariştırip kavurmava devam .Daha sonra eti üzerine sıralayın. Kabakları, patlıcanı soyuyoruz iki parmak kalinliğinda doğruyoruz.havucu, biberleri de kalinca doğruyoruz.patatesleride dörde bölün. Barbunya ve diğer sebzeleri koyun.baharatlari ve tuzu ilave edip, üzerini bol domates ile kapliyoruz.kapagi varsa kapatin.yoksa yağlı kağıt ile kapatin.230 dereceli firinda veya Ocak üzerinde kısık ateşte kontrol ederek pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder