Tarifi Instagram'da Gör
#manti #mantı #kolaymantı #etli#yağda #mantitarifleri #mutfakaşkı #mutfaktakigurme #yemektarzimiz #yemektarifler #foodspiration #instagood #izmir #turkey#pasty #pastychef#🌹bugunaylardankasım5 #cornishpasty #keşfet #keşfetteyim #kesfetteyiz Bugün sizlere pratik olduğu kadar çok lezzetli mantı tarifi vereceğim... HAMURU iÇÍN: 5 su bardaği un 1 tatlı kasıgı tuz 2 adet yumurta 1'5 su bardağı llık su 1/2 çay bardağı zeytinyağı iç için: 400 gram kıyma 1 adet kuru soğan tuz Maydanoz karabiber sarımsaklı yoğurt Tereyağlı pul biberli sos Yapılışı Un,tuz, yumurta ve ılık su ile hamuru pürüzsüz oluncaya kadar yoğurun.6 adet bezeye ayırıp, iç malzemesini hazırlayıncaya kadar üzerini örtüp, dinlendirin. Rendelenmiş soğan,kıyma, maydanoz,tuz ve karabiberi karıştırın. Her bir bezeyi bıçak sırtı kalınlığından biraz ince açın.mantı kalıbını unlayın hazırlamış olduğumuz yufkayı üzerine serin her bir göze kıyma koyun.uzerini tekrar açılan yufka ile kapatın.merdane ile gezdirerek mantilari kalıptan ayırın. Mantıları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin 160 dereceli fırında 15 - 20 dakika fırınlayın daha lezzetli oluyor.fazla gelen mantıyı derin dondurucuya atıp saklayabilirsiniz. Sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sosla servis yapın. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder