Tarifi Instagram'da Gör
#güveç#güveçyemekleri #fırınyemekleri #mükemmellezzetler #sahanelezzetler #yöresellezzetler #etlifirinyemekleri #keşfet #keşfetteyiz #kesfetteyim #yazyemekleri #illeti2 #patates #toprakkaplar #nefisyemekler #lezzetli #lezzetlitarifler #yöreseltarifler #meatfood #meat #food #meatballs #foodblogger #meatlover #foodie #mutfaktakigurme MALZEMELER: 500 gram süt dana veya kuzu eti 2 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı domates +biber salçası) 4-5 diş sarimsak 3 adet kabak 2 adet patates 2 adet havuç 2 adet kirmizı biber 3-4 adet taze biber 2 yemek kaşıği tereyaği çay kaşiğı karabiber 1 tatlı kaşiğ pul biber 1 çay kaşığı kekik 1 çay bardağı zeytinyağı Tuz yeteri kadar Yazın üzerine bol domates YAPILIŞI: Güveç kabını ocağın üzerine alyoruz. Kisık ateşte Isindıktan sonra zeytinyaği koyun Soğanlar iri bir şekilde doğrayıp tencereye ekliyoruz. Sarimsakları da ikiye böldükten sonra salça ile birlikte güveç kabina koyuyoruz. Tahta kasikla karıştırip kavurmava devam edin. Kabakları soyuyoruz iki parmak kalinliğinda doğruyoruz.havucu, biberleri de kalınca doğruyoruz.patatesleride dörde bölün. Soğanların üzerine koyuyoruz. Parça parça doğranmış eti sıralıyoruz.baharatlari ve tuzu ilave edip, üzerini bol domates ile kapliyoruz.kapagi varsa kapatın.yoksa yağlı kağıt ile kapatın.230 dereceli fırında kontrol ederek pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder