22 Eylül 2021 Çarşamba

#ayçöreği #mayalı #tariflerpastane#enlezzetlitarifler#keşfet #mayalitarifler#keşfetteyiz #mutfaktakigurme #yöresellezzetler #🌺🌲güzgüllerigibiyim2 Hamuru için: 100 gram tereyağı (oda sicaklığında) 5 yemek kaşığı toz şeker(silme) 6 yemek kaşıği sıvı yağ 6 yemek kaşığı ılık süt 1 adet yumurta sarısı 2 tatlı kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı mahlep 2,5-3 su bardaği un iç harcı için: 3-4 dilim kakaolu kek 1 tatlı kaşığı kakao 1 yemek kaşığı toz şeker 1 adet rendelenmiş limon kabuğu 1/2 çay bardağı kuru üzüm 1/2 çay bardağı ince çekilmiş findık içi veya ceviz 1 çay kaşığı tarçin 2 yemek kaşığı süt Üzeri için: 1adet yumurta sarısı 1yemek kaşığı pekmez 3-4 yemek kaşığı file(veya iri çekilmiş) fındık 1tatlı kaşığı susam Yapılışı Kuru mayayı, ılık sütle küçük bir kapta karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için kısa bir süre bekletin. Oda sıcaklığında tereyağını karıştırma kabına alın. Toz şeker ilavesiyle krema kıvamını alana kadar karıştırın. Sıvı yağı, yumurta sarısını ve maya karışımını ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Unu azar azar ekleyip tüm malzemeyi toparlanana kadar karıştırın. üzerine temiz bir mutfak bezi kapattıktan sonra oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin. Ay çöreginin iç harcı için; evde kalan ya da ayrıca satın aldığınız kakaolu dilim kekleri küçük bir kaba ufalayın. Sütle ıslattıktan sonra kakao, toz şeker, ince çekilmiş fındık içi, kuru üzüm, rendelenmiş limon kabuğu ve tarçın ilavesiyle karıştırın. yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Hamurları hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde uzunlamasına açın. Kakaolu iç harcı elinizle sıkıp orta kısmına uzunlamasına yerleştirin. Hamurun kenar kısımlarını ortaya doğru alıp rulo şeklinde sarın. Uç kısımlarını kapattıktan sonra kıvırıp ay şeklini verin. Üzerlerine pekmez ilavesiyle çırpılmış yumurta sarısı sürüp çatalın arka tarafıyla yol şeklinde desen verin. Fındık ve susam serpin sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıp hafif bir şekilde kabarana kadar pişirin. Afiyet olsun



Tarifi Instagram'da Gör




#ayçöreği #mayalı #tariflerpastane#enlezzetlitarifler#keşfet #mayalitarifler#keşfetteyiz #mutfaktakigurme #yöresellezzetler #🌺🌲güzgüllerigibiyim2 Hamuru için: 100 gram tereyağı (oda sicaklığında) 5 yemek kaşığı toz şeker(silme) 6 yemek kaşıği sıvı yağ 6 yemek kaşığı ılık süt 1 adet yumurta sarısı 2 tatlı kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı mahlep 2,5-3 su bardaği un iç harcı için: 3-4 dilim kakaolu kek 1 tatlı kaşığı kakao 1 yemek kaşığı toz şeker 1 adet rendelenmiş limon kabuğu 1/2 çay bardağı kuru üzüm 1/2 çay bardağı ince çekilmiş findık içi veya ceviz 1 çay kaşığı tarçin 2 yemek kaşığı süt Üzeri için: 1adet yumurta sarısı 1yemek kaşığı pekmez 3-4 yemek kaşığı file(veya iri çekilmiş) fındık 1tatlı kaşığı susam Yapılışı Kuru mayayı, ılık sütle küçük bir kapta karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için kısa bir süre bekletin. Oda sıcaklığında tereyağını karıştırma kabına alın. Toz şeker ilavesiyle krema kıvamını alana kadar karıştırın. Sıvı yağı, yumurta sarısını ve maya karışımını ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Unu azar azar ekleyip tüm malzemeyi toparlanana kadar karıştırın. üzerine temiz bir mutfak bezi kapattıktan sonra oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin. Ay çöreginin iç harcı için; evde kalan ya da ayrıca satın aldığınız kakaolu dilim kekleri küçük bir kaba ufalayın. Sütle ıslattıktan sonra kakao, toz şeker, ince çekilmiş fındık içi, kuru üzüm, rendelenmiş limon kabuğu ve tarçın ilavesiyle karıştırın. yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Hamurları hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde uzunlamasına açın. Kakaolu iç harcı elinizle sıkıp orta kısmına uzunlamasına yerleştirin. Hamurun kenar kısımlarını ortaya doğru alıp rulo şeklinde sarın. Uç kısımlarını kapattıktan sonra kıvırıp ay şeklini verin. Üzerlerine pekmez ilavesiyle çırpılmış yumurta sarısı sürüp çatalın arka tarafıyla yol şeklinde desen verin. Fındık ve susam serpin sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıp hafif bir şekilde kabarana kadar pişirin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder