Tarifi Instagram'da Gör
#zeytinyağlı #börülce #havuc #kırmızıbiber #karagöz #karnıkara #zeytinyağlıyemekler #yöresel #egeyöresi #yöresellezzetler#yöreselyemekler#cowpeas #mealplanning#cowpeameal#lezizyemektarifl #lezizyemeklerimcom #kesfett#keşfetteyim #keşfetteyiz MALZEMELER: 1/2 kilo taze börülce 1 adet orta boy soğan 2 adet taze yeşil biber 1 adet havuç 1 adet kırmizı biber 3 adet iri domates 1/2 su bardağı zeytinyağı 1/2 su bardağı sicak su (gerekirse kullanilacak) 2 çay kaşiği tuz YAPILIŞI Börülceleri temizleyip, ikiye bölün ve süzgeçte yıkayın. Domateslerin kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayalım ve bir kenarda bekletelim. Yemeği pişireceğimiz tencereye zeytinyağını koyalim. Yemeklik doğradığımız soğanı tencereye ilave edip hafifçe kavuralım. Sırasıyla doğranmış biberi,havucu, börülceyi, son olarak da domatesi atın. Kısık ateşte suyu az kalıncaya kadar pişirin Yemeğin tuzunu piştikten sonra atıp, biraz daha pişirip ocağın altını kapatın.. Suyunu çektiği halde yemeğimiz,pişmemisse 1/2 su bardağı sıcak su ekleyip, suyunu tamamen çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Yemeğimizi ılık veya soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder