Tarifi Instagram'da Gör
#hazıryufka #çiğbörek #kahvaltı #kahvaltıtarifi #mutfakaşkı #mutfaktakigurme #pratiklezzetlerim #keşfet #keşfetteyiz #keşfetteyim MALZEMELER: 3 adet hazır yufka İÇ MALZEMESİ İÇİN: 200 gram kıyma 1,5 adet orta boy soğan 1/5 su bardağı su 1/2 çay kaşığı karabiber 1/2 su bardağı zeytinyağ Tuz YAPILIŞI: Çiğ böreğin iç malzemesi olan kıymayı hem biraz sulandırmak hem de lezzetlendirmek için 1,5 soğanı mutfak robotundan geçirip, iyice püre haline getirin. Eğer soğan yeteri kadar sulu değilse 1/2 çay bardağı kadar daha su ekleyebilirsiniz. Kısaca kıymanın püremsi bir kıvamı olması önemlidir. Yeteri kadar tuz ve karabiberi ekleyip, karıştırın ve bir kenarda bekletin. Yufkaları 4'e bölün.her bir üçgenin yarısını iç malzeme koyup,üçgen şeklinde kapatın. Tavayı fırça yardımıyla zeytinyağ sürelim. Daha sonra Çok kısık ateşte alt ve üstünü çevirerek pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder