Tarifi Instagram'da Gör
💜#karadut #kazandibitatlisi #pirinçunu #hafiftatlilar #sütlütatlılar #sütlütatlı #mutfakaşkı #mulberry #milksweets #keşfet #keşfetteyiz #keşfetteyim Malzemeler 2 su bardağı karadut 4 yemek kaşığı toz şeker 1-2 damla 🍋 limon suyu 1,5 yemek kaşığı nişasta 1,5 su bardağı su Muhallebisi için Malzemeler 6 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 paket vanilya 3 yemek kaşığı pirinç unu (tepeleme) 3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme) Yapılışı İki su bardağı sütün içinde nişasta ve pirinç ununu iyice karıştırın.Geri kalan sütü bir su bardağı şekerle ocağa koyun.kaynama noktasına gelmeden karışımı içine karıştırarak ilave edin.Muhallebi göbek atmaya başlayınca bir süre kaynatın vanilya ve tereyağ koyun 2-3 dakika sonra ocağı kapatın. Tepsiyi suyla ıslatıp,muhallebiyi dökün soğusun karadutlu sosu hazırlayın.Bunun için Karadut ezilir(rondodan) şeker, nişasta, limon suyu ve 1,5 su bardağı su ile karıştırılarak pişirilir.kivam alınca ocağı kapatın. Soğuyan muhallebinin üzerine dökün.iliyinca buzdolabına kaldırın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder