Tarifi Instagram'da Gör
#kabaksalatası #içbakla #sałata #saláta #pumpkineverything #mutfakaşkı #mutfaktakigurme #pratiksalata #salatatabağı #mezeli #mèze #keşfet #keşfetteyiz #keşfetteyim MALZEMELER: 2 adet kabak 1 su bardağı iç bakla Sosu için; 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 çay kaşığı karabiber 1-2 diş sarımsak 1 adet limon suyu Tuz yeteri kadar 1/2 tatlı kaşığı kuru nane 10-15 dal taze nane 20-15 dal dereotu YAPILIŞI: Kabakların dış kabuklarını hafif kazıyın. Daire şeklinde ince ince kesin. İç bakla ile harlı ateşte kaynayan tuzlu suda yumuşayıp, diri kalacak şekilde haşlayın. Düz bir servis tabağına bir sıra kabak dizin. Üzerine sostan dökün. Aynı şekilde ikinci sırayı döşeyin ve tekrar sostan dökün. Böylelikle tüm malzemeyi kullanın. 2-3 saat sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder