1 Haziran 2021 Salı

Fırında Patlıcan kebabı



Tarifi Instagram'da Gör




#fırınyemekleri #patlıcankebap #yöresel #yöresellezzetler #mutfakaşkı #mutfaktakigurme #patlıcan #pratiktarifler #lezzetli̇yemekler #keşfet #keşfetteyiz #keşfetteyim Malzemeler 3 adet patlıcan 1 parmak genişliğinde kesin. Acısı gitsin diye tuzlu suda 20 dakika bekletin. Ara köftesi için;400-500 gram kıyma, rendelenmiş kuru soğan, 1 diş sarımsak, 1 adet yumurta,1/2 su bardağı galeta unu ve baharatlar ile köfte hazırlayın.firin tepsisine bir patlıcan bir köfte olacak şekilde dizin.ben ortasına patatesli yaptım. Üzerine domates, kırmızı biber ve yeşil biberle istediğiniz gibi süsleyin. 3 yemek kaşığı zeytinyağı,1 yemek kaşığı salça kavurun üzerine 1 su bardağı su ilave edin karıştırın.Damak tadınıza göre tuz ve baharatlar koyun kaşıkla yemeğin üzerine gezdirerek dökün.2-3 kaşık tereyağ da koyun. Ayrıca kenarlarına diş sarımsak koyabilirsiniz. Yağlı kağıt ile kapatıp,200 dereceli fırında 30-35 dakika pişirin.(patlıcan yumuşayınca) Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder