17 Mayıs 2021 Pazartesi

Şekerpare



Tarifi Instagram'da Gör




#şekerpare #cevizpare #tatlıtarifleri #bayramtatlisi #lokum #dessertrecipes #dessertoftheday #easyrecipes #recipevideos #mutfakaşkı #mutfaktakigurme #keşfet #keşfetteyim #keşfetteyiz malzemeler 2 adet yumurta 125 gram tereyağı(oda sıcaklığında) 1 çay bardağı sıvı yağı 1,5 çay bardağı irmik 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un(3 su bardağı kullandım) bardağın büyüklüğüne göre değişir Şerbeti için: 4 su bardağı su 3 su bardağı şeker 1/2 limon 🍋 Yapılışı Yumurtalardan birinin sarısını ayırın. Beyazını diğer yumurtayı, tereyağını, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini iyice karıştırın. Vanilya ve kabarma tozunu ekleyin. Son olarak unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin. Üzerine bir fırça yardımıyla ayırdığınız yumurta sarısının içine 1 çay kaşığı pekmez ilave edip, karıştırın.sekerparelerin üzerini sürüp çatalın tersiyle çizik atın.onceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin. Üstü kızaran şekerparelerinizi fırından çıkarın. Sekerpareyi fırına verince şerbeti hazırlayın. su ve şekeri tencerede karıştırıp şerbeti pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra içine limon suyunu ilave edin. 5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra altını kapatıp ılınmaya bırakın. Şerbeti tatlıların üzerine dökeceğiniz zaman ılık olmalı. Tatlıların da ilk sıcaklığının geçmesini beklemelisiniz. Şerbeti döktükten sonra üzerini kapatın çekmesini bekleyin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder