21 Mayıs 2021 Cuma

Fırında köfteli kabak sandalı



Tarifi Instagram'da Gör




#kabakyemeği #firinda #kebab #kebap #köfteliyemekler #yöreselyemekler #yoresel#yöresellezzetler #lezizyemektarifleri #lezzetligram #lezzetliikramlar #anayemekler #yemektarifleri #roast #pumpkin #dish #foodstyling #kesfett#keşfetteyim MALZEMELER: 1 kilo kabak 1 adet orta boy soğan 4-5 adet kırmızı biber Köftesi için; 300 gram kıyma 1 dilim sütle ıslatılıp suyu sıkılmış bayat ekmek 1 adet yumurta 1 adet rendelenmiş kuru soğan 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kekik baharatları istediğiniz gibi azaltıp, çoğaltabilirsiniz. Tuz yeteri kadar YAPILIŞI: Derin bir kabın içine ekmekleri koyup, sütle ıslatalım. Sert yerlerini ayırıp, üzerine rendelenmiş soğan, kıyma, yumurta ve baharatları ekleyerek iyice yoğuralım . Kabakları temizlemekle yemek yapmaya başlayalım. Temizlenmiş kabağı uzunlamasına ortadan kesin, içini kabak oyacağı veya kaşıkla oyun bir kenara alın. Fırın tepsimize içlerini oyduğumuz kabakları yerleştirelim Kabakları kofteli harçla doldurun. Üstüne kırmızı biber domates yerleştirin.2 çay bardağı su,1/2 çay bardağı zeytinyağı,bir yemek kaşığı salça ile sos hazırlayın ve üzerine dökün. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına üzerini yağlı kağıt ile kapatıp sürelim . İlk 30 dakikadan sonra kabakları kontrol edip, üzerini açalım. Kabakların üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder