16 Nisan 2021 Cuma

Kıymalı Enginar Dolması



Tarifi Instagram'da Gör




#enginartarifi#enginardolmasi #kıymalı#bıçakkıyması #evyemeklerı#mutfakaşkı #mutfaktakigurme#artichokelove#spinachartichokedip#keşfet #keşfetteyiz #keşfetteyim MALZEMELER: 4 adet dolmalık enginar 1 su bardagı pirinç 150-200 gram bıçak kıyma veya küçük küçük doğranmış et 1 demet dereotu Nane,maydanoz 1 tatlı kasıgı seker Yeteri kadar tuz 2 yemek kasıgı un 1 adet limon 1 adet soğan 4-5 adet taze soğan 7-8 adet taze bakla 1 çay bardağı zeytinyağı YAPILIŞI: Enginarın en dışındaki sert ve yıpranmış yapraklarını ve sapını kesin.tezgaha yaprakları aşağı gelecek şekilde sertçe vurun (yaprakları açılması için) İçindeki tüylü kısımları çay kaşığı ile temizleyin.Derin bir kabın içerisine 1 adet 🍋 limon sıkıp,enginarı ters çevirip içine koyun.(su enginarın üzerini örtecek.) İç harcı için;pirinci yıkayın, soğanı ve dereotunu ince ince kıyın. Tavaya zeytinyağını koyup içine soğan ve kıymayı atın daha sonra pirinci atalım bir iki çevirin.pirincin suyu gidince baharatları,tuzu ve dere otu ekleyerek karıştırın ocağı kapatın. Suda bekletilen enginarları çıkarıp,yaprak aralarını hafifçe açarak iç malzemeyle doldurun ve tencereye dizin. üzerine yarısına gelecek kadar ılık su ilave edin.zeytinyagi ve az tuz serpin.Kısık ateşte pişirin.piserken ara ara tenceredeki sudan kaşık ile enginarların üzerine gezdirin.pirinçler pişince enginar dolması hazırdır. Sıcak servis yapın.yoğurtla harika oluyor. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder