11 Mart 2021 Perşembe

Güveçte Etli Nohut Yemeği



Tarifi Instagram'da Gör




#güveçte #nohutlupilav #etlitarifler #evyemekleriizmir #lezzetlitarifvesunumlar #chickpeasalad #dish #chickpeadish #foodblog #foodpics #mutfakaski #mutfaktakigurme #keşfet #keşfetteyiz #keşfetteyim #bakliyat #havuç #yemektari̇fleri̇#güveçyemekleri #enfesyemeklerim #yöresel #yöresellezzetler #chickpeapasta #chickpeaflour Malzemeler 200 gram dana kuşbaşı veya kuzu eti(haşlanmış) 2 su bardağı haşlanmış nohut 2 adet kuru soğan 2-3 adet taze biber 1 adet havuç 1-2 diş sarımsak (seviyorsanız kullanın) 1 yemek kaşığı domates, biber salçası karışık kullanılacak 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvı yağ Pul biber Karabiber Tuz YAPILIŞI: Nohut yemeğini pişireceğimiz toprak güveç zeytinyağını koyup, üzerine yemeklik doğranmış soğanı, sarımsağı, havuç ve biberi ilave ederek hafifçe sarartıyoruz. Daha sonra salçayı koyup, kavuruyoruz. Et ve nohut koyarak 1-2 çevirerek kavurmaya devam ediyoruz. En son olarak üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, kısık ateşte kontrol ederek, 20 dakika kadar pişirdikten sonra ocağın altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder