Tarifi Instagram'da Gör
#zeytinyağlı #yeşilmercimek #zeytinyağlıyemekler #kolaytarifleri #pratıktarıfler #enfestarifler #enfesyemektarifleri #enfestatlar #leziztariflerim #yöresellezzetler #yöresel #yöreselyemekler #mutfakaşkı #mutfaktakigürme #greenlentilsoup #lentilsoup #wholefoods #foodsofig #keşfett #keşfetteyiz #keşfetteyim Zeytinyağlı yeşil mercimeği düdüklü tencerede ıslatmadan çok kısa bir sürede kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Malzemeler 1,5 su bardağı yeşil mercimek 1 adet havuç 2 adet kırmızı biber 1 adet yeşil biber 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı kimyon 1/2 çay kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı salça 1/2 çay bardağı zeytinyağı Tuz yeteri kadar Yapılışı Tencereye zeytinyağını koyun üzerine yemeklik doğranmış kuru soğan, 🥕 havuç ve biberleri koyun kavurun.salcayi ilave edip, kavurmaya devam edin.yesil mercimeği,kimyon ve karabiber,tuz koyun karıştırın. Yeşil mercimeğin üzerini 3 parmak geçecek şekilde ılık su dökerek düdüklü tencerenin kapağını kapatın.Duduklu tencerenin düdüğünü kapattıktan sonra ocağı biraz kısin.tekrar düdük ses çıkarınca benim düdüklü tencerede 3 dakika sonra pişiyor.önce sizde bu şekilde deneyin,pismemisse ocakta biraz kaynatın .daha sonra tekrar yaparsanız süreyi kendinize göre ayarlayın. Yeşil mercimek suyunu çekerse ilave edeceğiniz su kesinlikle sıcak olmalıdır Kesinlikle yeşil mercimek yemeğinin suyu kara olmuyor. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder