Tarifi Instagram'da Gör
#fırında #manti #mantı #kolaymantı #etli #mantıtarifleri #mutfakaşkı #mutfaktakigurme #yemektarzimiz #yemektarifler #foodspiration #instagood #izmir #turkey🇹🇷 #pasty #pastychef #cornishpasty #keşfet #keşfetteyim #keşfetteyiz Fırında Kolay Mantı Hamuru için 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı su (250 ml ölçü) 2,5_3 su bardağı un İç harcı için 250 gram kıyma 1 adet kuru soğan rendesi 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı biber Üzerine dökmek için 3 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı tuz Sosu Tereyağ Salça Kırmızı biber Yapılışı Derin bir kaba su, yumurta ve tuz karıştırın.azar azar un ilave ederek hamur oluşturun.uzerini streç film ile örtün 30-35 dakika dinlendirin. Dinlenen hamur 5_6 bezeye ayrın.bir bezeyi tezgaha alın merdane ve oklava ile açın.yufkayi ortadan ikiye kesin düzgün tarafına bir santim boşluk bırakarak iç malzemeyi videodaki gibi yerleştirin.kiymanin üzerini kapatın.bir tür döndür ve baştan başa kesin.her kesilen ruloyu 2-3 parmak genişliğinde kesin ve iki ucu birleştirin.yaglanmis derin fırın tepsisine dizin.onceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 15-20 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.daha önceden kaynar suyun içinde tuzu eritin ve mantının üzerine döküp, fırında pişirmeye devam edin.yaklasik 30 dakika sonra suyunu çekiyor. Sarmısaklı yoğurt ve tereyağlı sosla servis yapın. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder