Tarifi Instagram'da Gör
#unhelvası #unhelvasıtarifi #sütlütatlılar #sütlüunhelvası #helvatarifleri #tatlıtarifleri #tatlı #tatli #nefistatlılar#badem #lezzetlitatlarşıksunumlar #mutfakaşkı#flour#flourish #mutfaktakigürme #damaktadı #tamölçülütarifler #yöresel #keşfetteyiz #keşfetteyim MALZEMELER: 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağı (bardağın yarısını tereyağ eritip,üzerini sıvı yağla tamamlıyorum) 2 su bardağı un 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı süt 1 çay bardağı kabukları soyulmuş badem 1 çay kaşığı tarçın (bademle birlikte kavrulduğunda bademe çok güzel lezzet verir) YAPILIŞI: Helvayı yapacağımız kaba yağı koyalım ve üzerine bademi ve tarçını ekleyip kavurun.Daha sonra un ilave edip, kısık ateşte yavaş yavaş kavurmaya devam edin. Tahta kaşıkla alt üst ederek kavurmalısınız. Unun rengi koyulaşmaya başlıyorsa ve karışım sıvılaşıyorsa helvamız oluyor demektir. Ayrı bir kapta sütü ve şekeri karıştırarak eritin. Unun kokusu ve rengi değişince ufak bir parça alıp şekerli süte atın. Eğer un dağılıyorsa helva kıvamına gelmiş demektir. Dağılmıyorsa biraz daha kavurmanız gerekmektedir. Bu işlemi un dağılana kadar tekrarlayın. Unumuzun kıvamı gelince tencereye şekerli sütü ekleyin ve hiç ara vermeden hızlıca karıştırın. Hamur suyunu çekip katılaşmaya başlayınca 2-3 sonra tencerenin kapağını ve ocağı kapatın. 10 dakika sonra kapağı açın bir kaşık yardımıyla veya kalıpla şekil verip servis tabağına dizin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder