Tarifi Instagram'da Gör
#zeytinyağlı #enginar #bebekenginar #enginaryemeği #zeytinyağlıenginar #karaciğerdostu #zeytinyağı #zeytinyağlıyemekler #yemektarif #kolaytarifler #lezizsalatalar #leziztatlar #mutfakta #mutfaktakigürme #mutfak #yöresel #yöreselyemekler#artichokehearts #yöresellezzetler#artichokes #kesfett#keşfetteyiz #keşfetteyim #artichoke MALZEMELER: 5-6 adet minik enginar 1 adet kuru soğan 1 adet havuç Tuz yeteri kadar Dereotu YAPILIŞI: Enginarların taze iç bölgesine gelinceye kadar dış kabukları alınır.kışın yazdan derin dondurucuya attığım enginarları kullandım. Daha sonra bir tencereye Zeytinyağı konur içine kuru soğan ve havuç ilave edip,sarartın. Bebek enginarları koyup, pişirmeye devam edin. 1/2 limon sıkın Üzerini 2 parmak geçecek kadar ılık su konulup, tencerenin kapağı kapatılır. Orta ateşte havuçlar ve enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.dereotu serperek ılık, sıcak veya soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder