10 Aralık 2020 Perşembe

Etli Kabak Dolması



Tarifi Instagram'da Gör




#kıymalı #kabakdolması #dereotlu #biberdolmasi #dolmatarifi #lezizyemek #enlezzetlitarifler #mutfaktakiler #mutfakaşkı #mutfaktakigurme #gurmeet #yoresel#yöresellezzetler #greenpumpkin #pumpkinspicelatte #pumpkinrecipes #foodstyling #foodblogger #kesfett#kesfetteyiz#keşfetteyim MALZEMELER: 1 kilo taze kabak 250-300 gram tek çekilmiş et veya kıyma 1 su bardağı pirinç 2 adet orta boy kuru soğan 1 demet dereotu 1/2 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı pul biber 1/2 demet nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane 1/2 çay bardağından biraz fazla (yağ miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz) Tuz Karabiber Bugün sizlere bolll dereotlu kabak dolması tarifini vereceğim.ic malzeme artınca biraz da kırmızı biber doldurdum.Dereotunu seviyorsanız muhteşem lezzetli oluyor. YAPILIŞI: Kabakları yıkayıp, içlerini oyup bir kenarda bekletelim. İç malzemesinin büyük parçalarını daha sonra doldurduğumuz kabakların ağızlarına kapak olarak kullanacağız. Zeytinyağını iç malzemesini hazırlayacağımız tavaya koyup, içine kıyma ve soğanı ilave edip, kavuralım. Yıkamış olduğumuz pirinci ekleyelim, kavurmaya devam edelim. Dereotu, maydanoz, nane,baharatları koyup, karıştıralım ve ocağın altını kapatalım. Kabakların üzeri bir parmak boşluk kalacak şekilde iç harç dolduralım. Kabak içleriyle kapatıp, tencereye diziyoruz. Biraz zeytinyağı ,tuz gezdirip, yine dereotu serpin ve bir su bardağı ılık su koyup orta ateşte pişiriyoruz(pişerken su miktarı yetmez ise içine mutlaka sıcak su ilave edin.) Pirinçler şişince yemeğimiz hazırdır. Pişen kabakları yoğurtla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder