8 Ekim 2020 Perşembe

Kuzu Tandır (Düdüklü tencerede)

View this post on Instagram

#tandır #kuzu #kuzubut #patatespüresi♣️💞#prsmbegnu #pure #sosa #anayemektarifleri #lezzetlievyemekleri #lezizyemek #yöresel #yöresellezzetler #yöreseltarifler #nefis #gurmet#duduklutencere #kesfett#kesfetteyim#keşfetteyiz Sizlere hem kolay hem de çok lezzetli bir tarif vereceğim MALZEMELER: 600-700 gram(4 parça kuzu but eti) 1 adet büyük kuru soğan 3-4 adet orta boy patates 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı kimyon 2 tatlı kaşığı kadar tuz YAPILIŞI: Yuvarlak kalınca dilimlediginiz patates ve etlerin üzerine baharatları serpin.tencereye yağları ilave edin yüksek ateşte etleri mühürleyin. Ateşi kısın üzerine 1 çay bardağı sıcak su dökün.halka halka doğranmış soğanı,payesi ilave edin. Düdüklü tencerede 12-15 dakika pişirin.düdüklü tencerede süre değişebilir.etler pişinceye kadar diyelim. Patates ve soğanı ezerek püre haline getirin.icine 1 çay bardağı kaşar ve 1/2 su bardağı süt ilave edin püreyi hazırlayın.mükembel lezzetli oluyor. Etleri 1 yemek kaşığı tereyağ ile hafifçe pembelestirin. Serviste püre üzerine etleri onun üzerine tenceredeki sos suyunu dökün. Afiyet olsun.

A post shared by akile emir (@akissmutfak) on


via Instagram @username

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder