View this post on Instagram #mantarlıtarifler #sucuk#gözleme #karışık #elaçması #elaçmasıbörek #borektarifleri #börek #lezzetkareleri #lezzet_haritamiz #yemektari̇fleri̇ #yöresel #yöreselyemekler #yöreseltarifler #kesfett#kesfetteyim#keşfetteyiz MALZEMELER: 2,5 su bardağı un 1 su bardağına yakın ılık su 1 tatlı kaşığı granül maya 1 tatlı kaşığı şeker 1,5 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 yemek kaşığı elma sirkesi İÇİ İÇİN: Sucuk yeteri kadar Kaşar peyniri yeteri kadar Mantar yeteri kadar Domates yeteri kadar YAPILIŞI: Hamur hazırlayacağımız kaba unu alıp, ortasını açalım içine granül mayayı ılık suyu ve şekeri ilave edip, güzelce karıştıralım mayayı çözdürelim. Daha sonra tuzu, zeytinyağını ve elma sirkesini koyup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturalım. Hamurumuzu 30 dakika üzerine streç film sarıp, dinlendirelim. Dinlenmiş olan hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp, üzerini örtelim. Bir bezeyi alıp, tezgahta yufka gibi ince açalım. Her tarafını zeytinyağla yağlayıp, önce iki tarafını ortada birleştirelim ve tekrar yağlayalım. Tam ortasına iç malzemeyi koyup, zarf gibi kapatalım. Tavada önlü arkalı pişirelim. Afiyet olsun. A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 22, 2020 at 4:23am PDT
#mantarlıtarifler #sucuk#gözleme #karışık #elaçması #elaçmasıbörek #borektarifleri #börek #lezzetkareleri #lezzet_haritamiz #yemektari̇fleri̇ #yöresel #yöreselyemekler #yöreseltarifler #kesfett#kesfetteyim#keşfetteyiz MALZEMELER: 2,5 su bardağı un 1 su bardağına yakın ılık su 1 tatlı kaşığı granül maya 1 tatlı kaşığı şeker 1,5 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 yemek kaşığı elma sirkesi İÇİ İÇİN: Sucuk yeteri kadar Kaşar peyniri yeteri kadar Mantar yeteri kadar Domates yeteri kadar YAPILIŞI: Hamur hazırlayacağımız kaba unu alıp, ortasını açalım içine granül mayayı ılık suyu ve şekeri ilave edip, güzelce karıştıralım mayayı çözdürelim. Daha sonra tuzu, zeytinyağını ve elma sirkesini koyup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturalım. Hamurumuzu 30 dakika üzerine streç film sarıp, dinlendirelim. Dinlenmiş olan hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp, üzerini örtelim. Bir bezeyi alıp, tezgahta yufka gibi ince açalım. Her tarafını zeytinyağla yağlayıp, önce iki tarafını ortada birleştirelim ve tekrar yağlayalım. Tam ortasına iç malzemeyi koyup, zarf gibi kapatalım. Tavada önlü arkalı pişirelim. Afiyet olsun.
A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 22, 2020 at 4:23am PDT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder